Ace fishing:Wild Catch oyunu oynamaya başladıysanız, fakat bilmediğiniz noktalar varsa, bu yazımızı okuyarak bir nebze sorunlarınıza çare bulabilirsiniz. Ace fishing:Wild Catch, android platformlarında çalışan en kaliteli balık tutma oyunu diyebiliriz. Com2uS USA tarafından oluşturulan bu oyun, yaklaşık 50 milyon android telefonda yüklü durumda.
Ekipmanlar, Dükkanlar Nerede?
Oyunu açtığımızda My Tackle ve Shop bölümü sağ altta yan yana bulunur. Bunlar dükkanı ve çantamızı ifade eder. İkisinden birine tıklayarak, diğerine erişim yapılabilir. Yani My Tackle’a tıklarsanız Shop’a, Shop’a tıklarsanız My Tackle’a erişim yapabilirsiniz.
Yukarıdaki resimde sarı olan işaretlenen bölümler ile kırmızı ile işaretlenen bölümlerin çakışması, aradığınızı bulmanıza yardımcı olur. Örneğin Guild Dükkanındaki misinaları görmek istiyorsanız, içerisinde 5 yazan kırmızı kareyle, içerisinde 3 yazan sarı kareye dokunmanız gereklidir.
- Aksesuar değişmez. Sürekli yükseltilebilir özellikler sunar. Yükseltme yapabilmek için inci tozuna(pearl powder) ihtiyaç vardır. Bu materyal çeşitli şekillerde elde edilebilir.
- Booster yani yükselticiler çeşitli geliştirmeler ile daha rahat ve daha kaliteli balık tutulmasını sağlar. Dolar ile satın alınır.
- İnciler, evolve(geliştirmek) işlemi ile özelliği arttırılan materyallerdir. Olta parçaları olan kamış ve makine üzerine yerleştirilerek etkinleştirilirler.
Ace Fishing Büyük veya Nadir Balık Nasıl Tutulur?
Ace Fishing oyununda daha büyük balık demek, daha çok para demektir. Daha büyük balık ile nadir balık birbirinden ayrılması gereken bir nokta olduğundan, ilk olarak buna deyineceğim. Balığı yakaladıktan sonra üzerindeki yıldız sayısı balığın nadirliğini gösterir. Yıldızlar 1’den 5’e kadar yükseldikten sonra, wild yani yabani dediğimiz türlerde karşılaştığımız renkli bir yıldıza veya renkli iki yıldıza yükselir. Temelde balığın nadirliğini belirleyen 1’den 5’e kadar yükselen yıldız sayısıdır.
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi nadirlik ve büyüklük birbirinden farklı kavramlardır. Balık büyüklüğünü bizlerin kullanmadığı inc ve feet ölçü birimleri belirler. Ayrıca büyüklüğü betimlemek amacıyla alfabetik karşılıklar da yer alır. Bunlar küçükten büyüğe doğru D,C,B,A,S,SS,SSS şeklinde gösterilir. Yani oyunda tutulabilecek en küçük balık D ile gösterilirken, en büyük balık SSS şeklinde gösterilir.
Büyük balıkları tutmak daha fazla altın(gold) kazandırır. Büyük balıkları tutmak daha zordur. Nadirlik bakımından 5 yıldızlı bir balığı tutmak, 1 yıldızlı balığa nazaran daha fazla gold verir. Daha nadir balıkları tutmak daha zordur.
Balığın büyüklüğü Big Fish olarak ifade edilir. Balığın büyüklüğünü etkileyen faktörler;
- Oltayı meydana getiren makine ve kamışın üzerinde gelen özellikler.
- Makine ve kamışa takılan oyunda pearl olarak geçen inciler.
- Yeşil renkteki Big Fish Chance Booster.
- Balık tutmak için kullanılan yemler.
Balık Tutarken Kullanılan Yetenekler Nelerdir?
Balık tutarken kullanılan iki tip yetenek vardır. Ekranda beliren sağa ve sola şeklinde görünen Yanking ile yukarı ok şeklinde görülen Power Skill’dir. Yankingi başarıyla gerçekleştirmek balığa daha çok zarar verir. Yanking(sağa ve sola kaydırma) gerçekleştirilmezse balık büyük oranda uzaklaşacaktır. Power skill sayesinde balığa güçlü zararlar verilir.
Misina gerginliği(tansiyon) ayarlanan bölüm kırmızıdan sarıya doğru giden bir barla gösterilmiştir. Altındaki mavi bölüm dolduğunda power skill aktif olur. Power skill sırasında misina gerginliği değişmez. Power skill için gerekli mavi barı doldurmak için, misina gerginliğinin bulunduğu bardaki high bölümüne sürekli gerginliği getirmek faydalı olacaktır.
Yukarıdaki resimde gösterilen 1413 ft. balığın mevcut uzaklığını, altındaki 5659 ft. ise misinamızın uzunluğunu gösterir. Balık 5659 ft. kadar uzaklaşabilir. Daha fazla uzaklaşması misinayı kopartır, balık tutma başarısız olur. Daha uzun ve daha esnek misinalar dükkanda satılmaktadır. Uzunluk arttıkça ücret artmaktadır. 20’şerli paketler halinde satılır.
Hangi Haritada Hangi Yem Kullanılır?
Oyunun en önemli materyallerinden olan yemler, çeşit çeşittir. Temel olarak balıklar üç çeşittir. Normal balıklar, Yabani(wild) ve Gizli(hidden) balıklar. Normal balıklar, spesiyal, boss, büyük gibi ayrılsa da yem konusunda farklılık gerektirmez. Fakat hidden ve wild balıklar için kullanılan farklı yemler vardır. İlk olarak normal yemleri inceleyelim.
Yemlerin ilk kelimesi her zaman harita bilgisini içerir. Yani kırmızıyla işaretlediğim alandaki yemlerin hepsi Hawaii içindir. Yemlerin fiyatları, o yemle gelecek olan balığın nadirliğine ve büyüklüğüne göre değişir. Her hangi bir yemin üstüne tıklayarak açtığınızda aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Burada Rarity(nadirlik) ve Big Fish(büyüklük) ihtimali artışı gözlemlenebilir.
Haritalar, level atladıkça veya koleksiyondaki tüm balıkların büyüklükleri(hidden olanlar hariç) A seviyesi veya üstünde olduğunda değişir. Temelde her harita üç bölümden oluşur. Harita isimleri sol alt köşede Location ile belirtilmiştir. Yukarıdaki resimde haritanın adı(Location: Hawaii) ve üç bölüm(kırmızı elips) belirtilmiştir.
Balık Türlerine Göre Yemler
Yukarıda verilen temel bilgiye istinaden konuyu biraz daha açmam gerektiğini düşündüm. Oyunda Mariana itibariye hidden(gizli) ve wild(vahşi) balıklar aktif olur. Wild fishleri tutabilmek için gerekli yemler mor renkli, Mariana Wild Fish Lure, Amazon Wild Fish Lure, Mediterranean Wild Fish Lure vb. şeklinde devam eder. Bu yemleri kullanarak wild fishler tutulabilir.(Her denemede wild fish gelmeyebilir.) Wild fish yemleri altınla veya parayla satın alınabilir.
Hidden fish(gizli balık) tutmak için gerekli olan yemler, tutulan balıkların craft ile ayrıştırılmasıyla veya balık tutarken karşımıza gelen Ashley’s Shop ile mümkün olur. Ashley’s Shop’ta yer alan hidden fish yemleri dolar karşılığında satılır. Mariana haritasındaki Crevalle Jack balığı craftlanarak, Amazon haritasındaki Piraiba craftlanarak hidden fish yemi elde edilebilir.
Daha Güçlü Oltalar Nasıl Elde Edilir?
Oltanın makine ve kamıştan meydana geldiğine değinmiştik. Bu ekipmanları güçlendirmek için çeşitli yükseltmeler mevcut. Bu güçlendirmeye ulaşmak için Ekipmanınızı açıp, Manage’ye dokunun. Ardından Power-up’a dokunarak yükseltme penceresini açın. Burada Advenced Power-up ve Standart Power-up adında iki sekmeyle karşılaşacaksınız.
Advanced Power-up: Cash ile yapılan yükseltmedir. Bu yükseltmede, ekipmanınızın verdiği hasarının yanı sıra verdiği özelliğin yüzdesi de artacaktır. Yükseltme %100 başarılıdır ancak, yükseltme arttıkça istenen cash miktarı da artmaktadır.
Standart Power-up: Bu sekmede iki çeşit yükseltme çeşidi bulunmaktadır. Basic yükseltmede ekipmanın sadece hasarı artabilir.(Şansa bağlı olarak yükseltme gerçekleşmeyebilir) Eğer Premium Power-up Ticket varsa ve Premium ile yükseltme yapıyorsanız Advanced Power-up’taki gibi hem özellik hem ekipman hasarı artacaktır.
Bu yükseltme işleminin yanı-sıra evolve ile ekipman geliştirmek de mümkündür. Bunun için yapmanız gereken Manage/Evolve adımını izlemektir. Aynı ekipmandan istenilen kadar yerleştirilip silah geliştirilebilir. Bu geliştirme, belli bir ihtimal dahilinde gerçekleşir. Yani bu da şansa bağlıdır…
Bu rehber için güncelleme gelecektir. Sizin de oyun hakkında sormak istedikleriniz var sa yorum yapabilir, yazıyı beğendiyseniz aşağıdaki bölümdeki yıldız alanı ile oylayabilirsiniz 🙂