Hayvanlar Alemi

Akvaryumda Suyun Sertliği Nedir? Sert Su mu? Yumuşak Su mu?

Çoğu akvarist  sert su  terimini genel olarak mineral içeriği yüksek olan suyu belirtmek için kullanır. Bu, suyun yüksek KH (yüksek düzeyde karbonat) veya yüksek GH (yüksek kalsiyum/magnezyum) veya her ikisi anlamına gelebilir. Halk dilinde, “sert suyun” hem yüksek GH hem de KH’ye sahip olması yaygındır. Çünkü sert su kaynakları genellikle hem GH [Ca iyonu] hem de KH’ye [CO3 iyonu] bulunan …

Devamını Oku »

Akvaryum Bitkileri İçin GH KH PH Değerleri Kaç Olmalıdır?

Biraz biyoloji, biraz kimya, biraz fizik içeren akvaryum hobisinde bitki yetiştirmek için bir çok araştırma yapmak gereklidir. PH, GH ve KH kavramları da her bitkili akvaryum sahibi için öğrenilmesi gereken elzem konular arasında yer alır. Akvaryum bitkileri için GH, KH ve PH değerleri nedir, kaç olmalıdır gibi soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle bu değerlerin stabil olması ve ani değişikliklerinde …

Devamını Oku »

Bitkili Akvaryum Yosun Rehberi

Bitki akvaryum alg rehberi

Doğada çok düşük ihtiyaçlarla, çok kolay bir şekilde hayatta kalarak, çoğalmayı başarabilen, akvaryumlarda da görüntüsü itibariyle istenmeyen yosun problemlerini incelemek istiyorum. Bu makale akvaryum yosun rehberi niteliği taşıyacak, kısacası biraz uzun bir yazı olacak… Sıkılmadan okumanız temennisiyle.. Yosun Nedir? Denizlerde, tatlı sularda, karada, kısacası her yerde çeşitli şekillerle yaşayabilen, asalak bitki türü diyebiliriz. Klorofilleri sayesinde fotosentez yapabilen bu canlılar akvaryum …

Devamını Oku »

Yeşil Nokta Yosunu

green spot algae

Yeşil nokta yosunu, bitkili akvaryumlarda sıkla görülen, özellikle cam ve sert yapraklı bitkilerde yeşil parlak nokta şeklinde görülen alg türüdür. Küçük miktarlarda arada sırada görülmesi normaldir. Fakat aşırı şekilde yayılmışsa müdahale edilmesi gerekir. Özellikle cam yüzeyinde görülen bu yosun türü küçük yeşil noktacıklar şeklinde belirir. Diğer yosun türlerinden ayırt etmesi oldukça kolaydır. Yeşil Nokta Yosunu Neden Oluşur? Yeşil nokta yosunu …

Devamını Oku »

Beslemesi Kolay Canlı Doğuran Balık Türleri

Evde akvaryum kurmayı düşünenlerin ilk başladığı balık türü genelde japon balığı olur. Aslında bakımı o kadar da kolay olmayan bu tür bilgisini vereceğimiz canlı doğuran türler kadar kolay bakılamaz. Canlı doğuran balık türlerinden kasıt, dişi balığın karnında belirli bir kuluçka döneminden sonra yavrularını canlı olarak doğurmasıdır. Bu, balıklardan yavru almak isteyen akvaristlerin, akvaryum hobisine başlangıç olarak değerlendirdiği bir basamaktır. Akvaryum …

Devamını Oku »

Akvaryumda Azot Döngüsü Nedir?

Akvaryum hobisine yeni başlayanların çoğunlukla atladığı veya bilmediği çok önemli bir konudur. Akvaryumda azot döngüsü çok karmaşık gibi görülse de 3-4 evre ile gerçekleşir ve akvaryumda yaşayan canlıların yaşamını sürdürebilmesini sağlar. Yazıyı, giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine ayırarak hiç bir adımı atlamadan okumanızı temenni ediyorum. Akvaryumda Azot Döngüsü – Giriş Bildiğiniz gibi her canlı, yaşamını sürdürmek adına besine ihtiyaç duyar. …

Devamını Oku »

Bıldırcın Kuluçka Süresi Kaç Gündür?

bıldırcın kuluçka süresi

Kullanım alanları ve faydaları bakımından, ciddi bir müşteri portföyü olan bıldırcın yumurtalarında; bıldırcın yumurtası yetiştiriciliği yapmak, girişimcilerin ilk tercihlerinden biri olabiliyor. Devlet destekli krediler ile iş sahibi olmak isteyen girişimciler tarafından önemli bir iş kolu olarak değerlendirilen bıldırcın yumurtası yetiştiriciliğinde; bıldırcın kuluçka süresi kaç gündür ve bıldırcın yetiştiriciliği için bilinmesi gerekenler konularında detaylı bilgi sahibi olunması, ürün verimliliğini artırabiliyor. Bıldırcın …

Devamını Oku »

Bengal Kaplanı Hakkında İlginç Bilgiler

Kaplanlar kedi ailesine aittir ve bu ailenin en büyük üyeleridir. Kalan kaplanların altı alt türü arasında Bengal kaplanı, Sibirya kaplanından sonraki en büyük kaplan türüdür. Bir zamanlar kaplanın dokuz alt türü varmış, bunlardan üçü artık yok olmuştur. Yaşayan kaplan türleri: Bengal, Sibirya, Malaya, Güney Çin, Çinhindi ve Sumatra’dır. Bengal kaplanlarının 75%’i Hindistan’da bulunmaktadır. Bulundukları diğer birkaç ülke arasında Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, …

Devamını Oku »

Büyümeyen Köpek Cinsleri

büyümeyen köpek cinsleri

Hayvanlar Alemi içerisinde en çok sevilen ve en çok beslenilen canlılardan biri de küçük cins köpeklerdir. Evde köpek besleyen kişiler özellikle köpeklerinin küçük boyutlarda olmasını tercih ederler. Büyümeyen köpek cinsleri, evde daha rahat beslenir ve çocuklu evlerde de daha iyi uyum sağlarlar. Küçük boyuttaki köpekleri dışarıya daha rahat çıkarırsınız, hatta kucağınızda bile dolaştırabilirsiniz. Hangi Köpek Cinsleri Büyümez? Bu yazımızda boyutları …

Devamını Oku »

Oyuncak Köpek Pomeranian Hakkında Bilgi

Pomeranian

Pomeranian pelüş oyuncaklara benzeyen, ilk görünce insanda mıncıklama ihtiyacı uyandıran, kısaca Pom olarak da bilinen bir köpek cinsidir. Bu hayvanlar parlak gözleri, sivri ve her zaman dik olan kulakları, güzel parlak tüyleri ile çok sevilen küçük ırk köpek türlerindendir. Dünyanın pek çok bölgesinde evlerde beslenmektedir. Pomeranya köpeği olarak da bilinir. Pomeranian Tarihçesi İngiltere Kraliçesi Victoria şimdiki Pomeranian’ ların daha büyük …

Devamını Oku »