Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda muhakkak işinize yarayacağını düşündüğüm kopya içerik kontrolü hakkında bilgi vermek istiyorum. Bilindiği gibi Google site içeriğine ciddi önem verir. Kaliteli ve özgün içeriği çok sever.
Başka siteler aracılığıyla edindiğiniz bilgiyi muhakkak kendi internet sitenizde de paylaşıyorsunuzdur. Fakat bunu yaparken kelimeler üzerinde oynamak(eklemek, çıkartmak, değiştirmek) elbette gereklidir.
Yazıları hiçbir çaba göstermeden kopyalayıp, yapıştırmak…İşte emek hırsızlığı budur… Elbette kimse kendi kendine birşeyleri öğrenemez. Kendisini geliştirebilir, fakat öğrenmek için bir kaynağa ihtiyaç duyar. En azından internet üzerinde görüp, yayınladığım yazılarımı bu şekilde değerlendiriyorum.
Sitenizdeki Yazılar Başka Hangi Sitede Var?
Kendinizin yazdığından emin olduğunuz yazıları vereceğim siteyle kontrol edebilir, başka hangi internet sayfalarında yazınızın benzeri olduğunu görebilirsiniz. Sitemiz Copyscape . Girdiğimiz zaman arama motoru tarzında sade bir ekranı olduğunu görüyoruz.
Arama çubuğunun bulunduğu yere kopyalandığını düşündüğümüz sayfamızın linkini yapıştırıyoruz.
Ben https://www.bilgirehberi.net/wordpress-recaptcha-ile-guvendesiniz.html yazarak arıyorum.
Yukarıda gördüğünüz gibi 4 result found for gibi bir mesaj çıktı.(Buldukları temadan kaynaklı verilen yorum mesajından 🙂 ) Eğer no result were found for this page mesajıyla karşılaşıyorsanız, belirttiğiniz URL’nin kopyalanmadığı anlamına gelir.
Sitenizdeki özgün makalenin kopyalandığını buradaki sonuçlarda görürseniz, siteyle iletişime geçip “kaynak” belirtmesini veya yazıyı kaldırmasını isteyebilirsiniz. İsterseniz Google’a şikayette bulunabilirsiniz. Google’a şikayette bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Copyscape‘nin bir başka güzelliği ise girmiş olduğunuz cümlelere göre, yani makaleyi aktararak kopya içeriği bulmaktır. Kesin sonuçlar verebilen bu yöntem ücretlidir. 2000 kelimeye kadar arama yapabildiğiniz bu araç için çok ufak miktarlarda ücret ödeyerek içeriğinizin kopyalanıp kopyalanmadığını öğrenebilirsiniz.
Copyscape‘in yapabildiği bu araştırmayı, Google hayli hayli yapabilir değil mi? Siz siz olun kaynak belirtmeden, içeriği değiştirmeden kopyala-yapıştıra başvurmayın.