sinirler bir birine nasıl bağlanır

Sinirler Bir Birine Nasıl Bağlanır?

Sinirler vücudumuzun tüm uzunluğu boyunca seyahat eder. Beynimizden ayaklarımıza kadar olan her yerde sinir mevcuttur. Bu sinirlerin nasıl bağlandığı sorusuna yol açar. Bilimle alakalı pek çok soru gibi, “Sinirler bir birine nasıl bağlanır?” sorusuna cevap vermek de çok kolay değildir.

Sinirler birbirlerine elektrik sinyalleri gönderir. Bir sinirin başka bir sinire rastladığı yere  sinaps denir. Bu elektrik sinyali bir sonraki sinire iki şekilde iletilebilir. İki sinir arasında fiziksel bir bağlantı varsa, elektrik sinyali bir sinirden diğerine hareket edebilir. Bununla birlikte, sinirler arasında her zaman fiziksel bir bağlantı yoktur. Bu durumlarda, sinyallerin bir sinirden diğerine iletilmesi için  nörotransmitter denilen aracıya ihtiyaç duyulur. Çok bilinen nörotransmittere, dopamin örnek gösterilebilir. Bir nörotransmitter bir sinirden diğerine geçebilen kimyasal bir sinyaldir. Vücudumuzda kullanılan 50’den fazla farklı nörotransmitter vardır. Bu, vücudunuzun daha çok yönlü olmasına ve sinirler boyunca belirli mesajlar göndermesine yardımcı olur. Nörotransmitterler, sinapsları geçmeli, bir nöron tarafından serbest bırakılmalı ve diğeri tarafından alınmalıdır.

Sinirler, sinir sistemimizin karmaşık bir parçası olabilir. Sinirlerimizin birbirleriyle nasıl iletişim kurduğu hakkında bol miktarda kimya ve fizik makalesi vardır. Kısaca özetlemek gerekirse, sinirlerimizin nasıl iletişim kurduğunun temelleri basittir. Bir elektrik sinyali veya kimyasal bir sinyal mesajı sinirlerimiz arasındaki küçük bir boşluktan alır ve mesaj bir sonrakine geçer. Bu şekilde sinirler bir birine bağlanmış olur.

Hakkında Selim Çayır

80'lerin son kuşağından, bilginin satılamayacak veya satın alınamayacak olduğunu düşünen, bildiklerini bu mecra vasıtasıyla misafirlerine aktarmayı hedeflemiş Bilgi Rehberi yazarı...

İlginizi Çekebilir

biobellinda çamaşır suyu

Biobellinda Çamaşır Suyu Beyazlatıcı

Gündelik hayatımızda pek çok noktada temizlik malzemelerini kullanmaktayız. Gözümüzle göremediğimiz mikrop ve bakteriler insan sağlığını …