WordPress AMP Sayfasına Adsense Reklam Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Google’ın mobil cihazlar için uyguladığı hızlandırma tekniği olan AMP(Accelerated Mobile Pages) gün geçtikçe site sahipleri tarafından tanınıyor. Özellikle içeriği haber, makale, deneme gibi yazı içeren sayfalar için biçilmiş kaftan olan bu uygulama, çok kolay şekilde WordPress sayfalara uyarlanabiliyor.

Site sahiplerinin de hoşnut olduğu AMP sayfalar için en büyük eziyetlerden birisi, oluşturulan hızlandırılmış mobil sayfalara reklam eklemek. WordPress’te AMP sayfaları benim gibi eklentiyle oluşturuyorsanız, sizlere tam bu konudan, WordPress tabanlı sitede oluşan AMP sayfalara Adsense reklamı nasıl eklenir bundan bahsedeceğim.

WordPress AMP sayfalar için Google Reklam Ekleme

AMP sayfalar için kullanacağımız eklentinin adı; AMP for WP

En iyi WordPress AMP eklentisi bence bu!

Eklentiyi yukarıdaki bağlantıdan veya Eklentiler/Yeni Ekle adımıyla ekledikten sonra Admin panelinde, soldaki menüde bulunan AMP/Getting Started yoluyla açın. Çeşitli Menülerle karşılaşacağınız, gayet kaliteli dizayn edilmiş bu eklentide Advertisement Sekmesine gidin.

 

Burada reklam seçenekleri varsayılan olarak kapalı durumda. Altı adet reklam alanı bulunan eklentide, AMP sayfasına adsense reklamını istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz.Eklentinin adsense reklamı için izin verdiği alanlar;

  • AD#1: Below the Header yani Header bölümünün hemen altında.
  • AD#2: Below the Footer yani Footer bölümünün hemen altında.
  • AD#3: Above the Post Content yani gönderinizin hemen üstünde.
  • AD#4: Below the Post Content yani gönderinizin hemen altında.
  • AD#5: Below The Title yani gönderi başlığının hemen altında.
  • AD#6: Above the Related Posts  yani uygulama ile düzenlediğiniz ilgili yazılar bölümünün hemen üzerinde.

Yukarıdaki alanların birinde reklam yayınlamak için yanındaki on butonuna tıklayarak açıyorsunuz. AD Size ile görüntülenecek reklamın boyutunu belirliyorsunuz. Data AD Client bölümüne reklam birimlerinde kodu al bölümünde yer alan müşteri kimliğimizi giriyoruz. Data AD Slot bölümü de açılan kodu al bölümünde mevcut. Reklam birimini amp eklentisine entegre ettikten sonra Save Changes ile ayarları kaydediyoruz.

Yukarıdaki işlemleri uygulayarak AMP sayfasına Adsense reklamlarını rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Bu ekleme işlemlerini politikalara aykırı olarak kullanmaktan çekinmenizi öneririm. Nitekim AMP sayfalar bilindiği üzre, hızlandırılmış sayfalardır. Bu sayfalarda kullanılan reklam ne kadar artarsa, sayfa hızı o kadar yavaşlayacak, ziyaretçilerin de canını sıkacaktır.

Hakkında Selim Çayır

80'lerin son kuşağından, bilginin satılamayacak veya satın alınamayacak olduğunu düşünen, bildiklerini bu mecra vasıtasıyla misafirlerine aktarmayı hedeflemiş Bilgi Rehberi yazarı...

İlginizi Çekebilir

WordPress Sitenin Temasını Öğrenmek

WordPress kullanıcısı günden güne artmakta. Hızlı, kolay ve güvenilir olan bu içerik yönetim sisteminde, site …